Ove sezone je Mesut Ozil odigrao 12 utakmica i postigao je četiri pogotka. Ipak, čini se kako je došao kraj njegovom boravku u Londonu i da će karijeru nastaviti u Seriji A (Foto: EPA)

Spremni da ga prodaju

Kraj za Ozila u Arsenalu?

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal ozbiljno razmišlja da u januarskom prelaznom roku proda nekadašnjeg reprezentativca Njemačke Mesuta Ozila.

Nijemac nije u prvom planu kod trenera Unaija Emeryja, a i bez njega timu ide sasvim dobro, pa rukovodstvo ekipe ozbiljno razmišlja o prodaji 30-godišnjeg fudbalera.

Spremni su i da smanje cijenu, pa će vjerovatno zainteresovani timovi moći da ga kupe za 25 miliona funti, a već se i zna gdje bi Ozil mogao nastaviti karijeru.

Inter pokazuje ozbiljan interes za njega. Glavni su kandidati za dovođenje Ozila, a agenti njemačkog fudbalera, među kojima je i njegov bratu Mutlu, već tokom sedmice će početi pregovore o transferu.

Arsenal će prodajom Ozila rasteretiti budžet

Mesut Ozil ima ogromnu platu u timu sa Emiratesa. Na sedmičnom nivou ona iznosi čak 350.000 funti, a na godišnjem gotovo 17 miliona funti. Njegova prodaja bi sasvim sigurno rasteretila budžet kluba koji bi tako pored 25 miliona funti od transfera, uštedio i dodatnih 17 miliona funti godišnje na plati njemačke zvijezde.

Nijemac je u proteklih pet godina bio važan igrač za Topnike. Pokazivao je dosta toga na terenu, ali u posljednje vrijeme je navodno povrijeđen i propustio je posljednjih pet utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, sve se više šuška kako menadžer Unai Emery na njega više ne računa i da je rukovodstvu tima poručio kako ga mogu prodati, pa je vrlo izvjesno da Ozila više nećemo gledati u dresu Arsenala.

Ozil je u Arsenal stigao 2013. godine iz madridskog Reala za 50 miliona eura. Tada je postao i najskuplji njemački fudbaler ikad, a u 208 odigranih utakmica za Topnike postigao je 41 gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.