Coman u velikim problemima s povredama

Zovu ga nasljednikom Riberyja u Bayernu, a on najavio kraj karijere!

Endin Čaušević

Kingsley Coman sigurno je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Evropi, no ogromni problemi s povredama mu ne dopuštaju da u potpunosti pokaže svoj potencijal.

Coman se na fudbalskoj sceni pojavio kao tinejdžer dok je igrao za PSG i Juventus, a prije nekoliko godina stigao je u Bayern. U njemačkom klubu brzo se izborio za mjesto u prvom timu i navijači su ga odmah proglasili nasljednikom Francka Riberyja.

Ipak, u prethodnih nekoliko mjeseci Coman gotovo da nije igrao zbog teških povreda i velikih problema sa zglobom desne noge. Propustio je ljetos i Svjetsko prvenstvo s Francuskom, a ove sezone odigrao je tek pet utakmica.

Coman je šokirao javnost u izjavi za francuske medije da ozbiljno razmišlja o završetku karijere. Poručio je da će se to sigurno desiti ukoliko se ponovo povrijedi, jer više jednostavno nema snage da ide na operaciju.

"Ne želim i ne mogu da prihvatim još jednu operaciju, što je previše onda je zaista previše. Možda mom stopalu nije suđeno da bude fudbalersko. Ukoliko se tako ispostavi radit ću nešto drugo u životu i biti totalno van svega", rekao je Coman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.