Hasan Salihamidžić: Uradio sam mnogo više za Bayern nego moji prethodnici!
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine radi pod velikim pritiskom u redovima bavarskog kluba i nije mu nimalo lako da se nosi sa takvom situacijom (Foto: EPA)

Braco uvjeren da radi dobar posao

Hasan Salihamidžić: Uradio sam mnogo više za Bayern nego moji prethodnici!

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić je uz trenera Niku Kovača osoba koja je izložena najvećim kritikama u minhenskom Bayernu.

Mediji, ali i dobar dio navijača bavarskog kluba smatra da Hasan nije doveo prave igrače u klub i da je zbog toga igra Bayerna u ovoj sezoni mnogo slabija u odnosu na prošlosezonsku.

Salihamidžić međutim vjeruje da je odradio veliki posao otkako je preuzeo ulogu sportskog direktora najvećeg njemačkog kluba.

"Mislim da sam pokrenuo dosta toga u klubu i da sam mnoge stvari unaprijedio za razliku od mojih prethodnika. Ne brinem se samo za prvi tim već za kompletnu omladinsku školu, razvoj tima, skaute", istakao je Salihamidžić.

Mnogobrojni njemački mediji su pisali kako bi Hasan mogao napustiti poziciju sportskog direktora već tokom ljeta, ali čelnici bavarskog velikana imaju povjerenje u njega.

"Svi u klubu znaju da ja ništa ne prepuštam slučaju i da se maksimalno dajem za klub. Jasan sam u razgovorima sa Hoenessom i Rummeniggeom i oni mi vjeruju".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uskoro bi neku od pozicija u klubu trebao preuzeti i njegov legendarni saigrač Oliver Kahn. Govorilo se da bi nekada sjajni golman mogao od njega preuzeti mjesto sportskog direktora, ali od toga nema ništa.

"Naravno da bih volio raditi sa Olijem. Međutim, on neće biti novi sportski direktor. Uli Hoeness je to jasno rekao i Oliver Kahn će vjerovatno postati direktor kluba i na toj poziciji će zamijeniti Karl-Heinz Rummeniggea", dodao je sportski direktor Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Cuj ovoga hahahaahahahhh,pa ti od kad si dosao i doveo ona balkanska periferijska goveda Bayern poceo da propada ko kauc !
5 25
addi
seronja. ti si pi... nogirace te kad tad.
1 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi