"Mnogi su mi se smijali jer sam odbio Bayern, ali to je bila dobra odluka"
Bavarci trenutno zaostaju devet bodova za vodećom Borussijom, ali trenutna forma ipak raduje navijače ovog tima da je kriza prošlost (Foto: EPA)

Ralph Hasenhutt odbio Bavarce

"Mnogi su mi se smijali jer sam odbio Bayern, ali to je bila dobra odluka"

M. Šljivak

Minhenski Bayern polako izlazi iz krize u kojoj su bili na početku sezone i tim Nike Kovača zaredao je sa pobjedama u posljednjih nekoliko utakmica.

Hrvatski stručnjak je pod velikim kritikama zbog krize unutar najvećeg njemačkog kluba, ali je sa tri vezana trijumfa malo odahnuo.

Kovaču je posao bio pod upitnikom. Njemački mediji su stalno pisali da bi uskoro mogao otići, ali za sada on ima podršku rukovodstva Bayerna.

Niko Kovač nikad nije bio prva opcija za Bayern

Poznato je od ranije da Kovač nije bio prva opcija za trenera Bayerna. Posao je prvo odbio trener Hoffenheima Julian Nagelsmann, a novi menadžer Southamptona Ralph Hasenhutt je otkrio kako su ga iz Bayerna također kontaktirali.

Austrijanac je radio odličan posao u RB Leipzigu, ali je Bayern odbio jer nije spreman za taj posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nisam bio spreman za Bayern i to sam im jasno rekao. Mnogi su mi se smijali jer sam ih odbio, ali kada vidimo šta se sve događalo u proteklih nekoliko mjeseci, uvjeren sam da je to dobra odluka", rekao je ovaj 51-godišnji stručnjak za Bild.

Nakon što je nekoliko mjeseci bio bez posla Ralph Hasenhutt je odlučio prihvatiti poziv Southamptona i imaće za cilj da spasi ovaj tim ispadanja iz Premiershipa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi