Talentovani srbijanski veznjak je u Liverpool stigao na ljeto 2016. godine iz Crvene zvezde, ali još nije dobio pravu priliku u prvom timu

Dardai oduševljen Grujićem

Kod Kloppa nema mjesta, a trener ekipe kojoj je posuđen tvrdi da boljeg nije sreo

Liverpool trenutno ima nekoliko igrača na posudbama. Samo neki od njih su Ryan Kent, Danny Ings i Sheyi Ojo, a tu je i Marko Grujić.

Talentovani srbijanski veznjak je u Liverpool stigao na ljeto 2016. godine iz Crvene zvezde, ali još nije dobio pravu priliku u prvom timu.

Nakon posudbe u Cardiffu, 22-godišnji Grujić je ovog ljeta posuđen Herthi i za sada igra dosta dobro za berlinsku ekipu.

Grujić je toliko oduševio svog trenera u Herthi, Pala Dardaija, da je Mađar, inače nekadašnji veznjak ove ekipe, izjavio da je srbijanski internacionalac najbolji veznjak kojeg je Hertha imala od kada je on u klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U Herthi sam 22 godine. Ovo ne mislim kao uvredu za neke druge, ali Marko je daleko najbolji veznjak kojeg sam vidio u ovom klubu. Ja sam igrao na poziciji zadnjeg veznog i uspio sam postići 17 golova, što nije loše. Ali Marko je puno opasniji po gol, ima senzacionalan šut i mnogo je bolji nego što sam ja bio... Može igrati bilo gdje u veznom redu", istakao je Dardai, pa dodao:

"Ima toliko potencijala i to možete vidjeti na terenu. Robusan je, ali i tehnički dobar. Dobar je u skok igri... Samo mogu reći da ga poštujem, a još uvijek nije ni potpuno spreman. Samo zamislite kakav će biti kada bude spreman".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.