Klopp 'prozvao' Zvezdu: Uz dužno poštovanje, ali u Premier ligi ima boljih ekipa
Klopp je zabrinut pred sutrašnji duel s Napolijem, pošto u nekim okolnostima možda ni pobjeda neće biti dovoljna za prolaz dalje

Uoči duela s Napolijem u Ligi prvaka

Klopp 'prozvao' Zvezdu: Uz dužno poštovanje, ali u Premier ligi ima boljih ekipa

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je pred duel sa Napolijem spominjao i Crvenu zvezdu.

Liverpool je u problemim pred mečeve odluke u grupnoj fazi Lige prvaka, pa mora da pobijedi Napolitance u zadnjem kolu ako želi u osminu finala.

Redsima treba 1:0, a ako Napoli zabije gol na Anfieldu, onda će morati da traži pobjedu od dva i više golova razlike.

"Bili smo puni samopouzdanja i prije drugih utakmica – prije Napolija, a posebno prije duela u Beogradu, pa nije pomoglo. Moramo da budemo spremni za veliki zadatak, Napoli je napravio odličan posao prošle godine sa Maurizijom Sarrijem, poslije kojeg su doveli iskusnog stručnjaka Ancelottija", rekao je Klopp, pa je nastavio:

"Ako sada kažem da je to kvalitet Lige prvaka, to je samo pola istine. Mislim da u Premier ligi ima nekoliko timova koji su jači od, naprimjer i uz dužno poštovanje, Crvene zvezde. Postigli su dva gola protiv nas, zaslužili su ih to veče. Uvijek se trudimo da se branimo na najbolji mogući način, ali kvalitet protivničkog sastava ne smije da se ignoriše. Ako se sjetite meča protiv Napolija, bilo je potpuno suprotno od briljantnog sa naše strane, ali su oni nastavili da napadaju i željeli pobjedu do posljednje sekunde. Remi im nije bio u mislima, željeli su da pobijede. Možda bi neki drugi tim prihvatio remi, ali oni nisu".

"Moramo biti sretni zbog šansi koje i dalje imamo. Ako vam neko da šansu, na vama je da je iskoristite, to je upravo ono što ćemo pokušati da učinimo. Sa te strane gledišta je sve dobro. Čak je i Crvena zvezda igrala drugačiju ulogu u grupi nego što je vjerovatno veliki broj ljudi očekivao – bili su veoma dobri. To je grupa, tako stoje stvari, imamo šansu i uradićemo sve da je iskoristimo", zaključio je Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool i Napoli igraju sutra od 21 sat, a u istom terminu Zvezda dočekuje PSG. Uoči posljednjeg kola, Napoli ima devet, PSG osam, a Liverpool šest bodova. Na dnu je Crvena zvezda s četiri boda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Don Corleone
Mozda je prvih 7-8 klubova u Premijer ligi bolji od Zvezde. Nije ni ta Premijer liga toliko jaka, jedne godine im Lester bude prvak sledece godine se bori za opstanak, isto tako Celzi bude 10-i pa sledece godine prvak, znaci liga je slaba samo je atraktivna.
3 28
Mahir
pa upravu je,od 20 klubova u PL 19 je 100% jace od Zvezde pa ja hajd cao
24 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi