Bio je velika želja Zinedinea Zidanea, ali i dalje je ostao primarni cilj Madriđana i na ljeto bismo mogli svjedočiti još jednom velikom transferu

Sve je bliže prelasku u Španiju

Hazard opet o Realu, pa samo što nije rekao da je novi igrač Kraljeva

Edmir Škorić

Eden Hazard je danas bio gost kod bivšeg francuskog igrača Christophea Dugarryja na Radio Monte Carlu i tom je prilikom još jednom potvrdio da voli Real Madrid.

Dugo se već špekuliše kako je Hazard nasljednik Cristiana Ronalda i sljedeća velika kupovina Realova predsjednika Florentina Pereza. Po svemu sudeći, ni sam Belgijanac se uopće ne protivi toj ideji i već izvjesno vrijeme ponavlja da obožava slavni klub iz Madrida.

"Poznaješ me, uvijek sam volio Real Madrid, čak i prije Zidanea, ali vidjet ćemo šta će se događati. Kao što sam rekao, imam još godinu ugovora s Chelseajem, ali vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone", kazao je Hazard Dugarryju tijekom današnje emisije.

Mada, još uvijek 27-godišnji krilni nogometaš nije donio konačnu odluku, ali po svakoj njegovoj rečenici se može zaključiti da nešto sprema.

"Dopada mi se u Chelseaju, novi menadžer Sarri ima isti pogled na nogomet kao i ja. No, ne želim da žalim na kraju karijere, moram donijeti pravu odluku", tvrdi Hazard.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neki mediji su prošle sedmice objavili da je Real postigao dogovor s Hazardom i da će Chelsea tražiti čak 170 miliona eura za njegov potpis.

U 18 utakmica ove sezone Eden je zabio osam golova uz osam asistencija. Bio je svojevremeno velika želja Zinedinea Zidanea, a Florentino Perez ga i dalje silno želi kupiti i na neki način smiriti bijesne navijače koji se ne mire s prodajom Ronalda u Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.