Franck Ribery je odigrao ukupno 406 utakmica za njemačkog velikana i postigao je 119 pogodaka u proteklih 11 godina u klubu (Foto: EPA)

Braco najavio odlazak legende

Ribery bi novi ugovor, ali Salihamidžić je jasan: Pred nama je godina promjena!

Midhat Šljivak

Bayern iz Minhena će u narednu sezonu ući u potpuno izmijenjenom sastavu, a u svlačionici ovog tima nakon više od decenije neće biti Arjena Robbena i Francka Riberyja.

Robben je već ranije najavio kako napušta Bayern na kraju sezone, a sportski direktor bavarskog velikana Hasan Salihamdžić jučer je objavio kako će njegovim stopama i 35-godišnji Francuz Franck Ribery.

"Vjerovatno će ovo biti njegova posljednja sezona u Bayernu. Pred nama je godina promjena, ali svakako mi je drago što Franck trenutno igra veoma dobro. On je jedan od naših ključnih igrača", rekao je Salihamidžić.

Međutim, iskusni francuski fudbaler se još uvijek nada novom ugovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Vidjet ćemo šta će se desiti. Osjećam se dobro, igram na dobrom nivou i nemam nikakvih problema. Meni je najbitnije da se dobro zabavljam, opušten sam potpuno i najvažnije je da tim igra dobro i da pobjeđujemo", istakao je Ribery.

Francuski fudbaler je u tim sa Allianz Arene stigao u ljeto 2007. godine, a u karijeri je još igrao za Marseille, Galatasaray i Metz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.