Vinicius je do sada odigrao jedan meč u Ligi prvaka, ali je ušao sa klupe, odnosno ovo će mu biti prva u startnoj postavi.

Bit će u prvoj postavi Real Madrida

Samo su Raul i Casillas ispred Viniciusa: Brazilac se večeras upisuje u historiju!

Real Madrid će večeras dočekati CSKA Moskvu u okviru posljednjeg, 6. kola grupne faze Lige šampiona, a bit će ovo prilika za mladog Brazilca Viniciusa Juniora da se pokaže u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Sastavi su već izašli za ovaj susret pa možemo vidjeti da je sjajni Brazilac u prvoj postavi što znači da će se večeras upisati u historiju Real Madrida.

Naime, on postaje treći najmlađi igrač koji će od prve minute zaigrati za Kraljevski klub u Ligi prvaka. Vinicius danas ima 18 godina i 152 dana, a mlađi od njega kada su prvi put bili u prvoj postavi bili su samo Iker Casillas i Raul Gonzales - dvije legende kluba.

Raul je prilikom debija imao samo 18 godina i 77 dana, a Iker 18 i 117 dana.

Ko je Vinicius Junior?

Iako ga ove sezone nismo imali često špriliku gledati u prvom timu Reala, mnogi koji su ga barem jednom pogledali su shvatili o kakvom talentu je riječ.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je još uvijek vrlo mlad, Vinicius je plaćen nestvarnih 60 miliona eura Flamengu minulog ljeta, ali u La Ligi je ove sezone upisao samo četiri meča i postigao jedan gol.

Da li će večeras pokazati barem dio svog talenta ostaje nam da vidimo od 19.00 sati kada počinje susret na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.