(Foto: EPA) Vodio je Shakhtar golom Moraesa, ali su Depay i Fekir režirali pogodak vrijedan Lyonovog plasmana u nokaut fazu

Liga prvaka - grupa F

Shakhtar ostao zatrpan u snijegu, Hoffenheim samo naljutio Građane

Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka je bilo posebno zanimljivo u Grupi F. U snijegom zavejanom Kijevu Shakhtar je dočekao Lyon u nadi da će pobjedom doći do druge pozicije i nokaut faze. Ipak, to se nije desilo.

Međusobni duel Shakhtara i Lyona odlučivao je o putniku u nokaut fazu. Shakthtar je morao slaviti pobjedu, dok je Lyonu odgovarao i remi, a upravo tako je i završen susret, rezultatom 1:1.

Dobro je igrao Shakhtar na otvaranju meča i poveo sa 1:0 u 22. minuti nakon što je Moraes precizno pogodio poslije asistencije Ismailyja.

Rezultatom 1:0 se i otišlo na odmor, a onda je Lyon u nastavku dodao gas u želji da dođe barem do remija.

Imao je Lyon nekoliko solidnih prilika, a terenska inicijativa se francuskoj ekipi isplatila u 65. minuti. Depay je uposlio Fekira koji se odlično izborio za prostor i sjajnim udarcem sa vrha kaznenog prostora poravnao na 1:1.

Do kraja je ostalo 1:1 iako je Shakhtar imao nekoliko šansi za gol, pa je Lyon stigao do druge pozicije i nokaut faze Lige prvaka. Shakhtar će na proljeće igrati u Ligi Evrope.

Kada je u pitanju druga utakmica Grupe F, Manchester City je na Etihadu ugostio Hoffenheim.

U Hoffenheimu je postojala nada barem za treće mjesto i Ligu Evrope, ali se za takav razvoj situacije moralo dosta toga posložiti.

Hoffenheim je prijetio na otvaranju meča preko Kramarića, a onda je Laporte skrivio penal, pa je Hoffenheim dobio odličnu priliku za vodstvo. Kramarić je bio siguran realizator u 16. minuti za 0:1.

Ipak, čini se da je Hoffenheim golom samo naljutio Građane koji su počeli redati prilike pred Baumannovim golom.

Inače, Baumann je danas briljirao, a fudbaleri Cityja su promašivali prilike sve do finiša provg dijela kada Leroy Sane postiže sjajan gol iz slobodnjaka za 1:1.

Nastavili su Građani i u drugom dijelu sa napadima, iako su na momente prepuštali loptu Hoffenheimu.

Kontre Cityja su bile ubojite, a nekoliko propuštenih prilika prethodilo je drugom golu Građana u 61. minuti. Sjajno su domaći istrčali kontru, Sterling je perfetkno proigrao Sanea, a Nijemac postigao svoj drugi gol na susretu za 2:1.

Do kraja je ostalo 2:1, a City je na najbolji mogući način okončao grupnu fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati da bh. defanzivac Ermin Bičakčić nije nastupio za Hoffenheim u večerašnjem porazu.

Konačno stanje u grupi F izgleda ovako: Manchester City je prvi sa 13 bodova, Lyon drugi sa osam, Shakhtar treći sa šest, a Hoffenheim četvrti sa tri osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.