Bayern će biti izuzetno aktivan na tržištu i u narednoj sezoni bismo mogli gledati posve novu ekipu (Foto: EPA)

Kicker objavio spisak

Salihamidžić na velikom ispitu: Lista igrača koji bi mogli u Bayern je impresivna

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić imaće veliki ispit narednog ljeta.


Bavarski velikan u zimskom prelaznom roku neće biti previše aktivan, ali će zato u ljeto naredne godine krenuti potpuna rekonstrukcija tima.

Nekoliko igrača će napustiti redove prvaka Njemačke, a među njima su Arjen Robben i Franck Ribery, a njemački magazin Kicker je otkrio imena petorice fudbalera koji su kandidati za napadačke opcije.

Luka Jović (Eintracht), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig), Nabil Fekir (Lyon) i Thorgan Hazard (M.Gladbach) su igrači sa kojima će biti obavljeni razgovori u narednim mjesecima i u pregovorima će glavnu ulogu imati Hasan Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, pored ofanzivnih pozicija, Bayern će prema navodima Kickera, tražiti i pojačanja u odbrani i na mjestu defanzivnog veznjaka.

Izvjesno je da nas čeka veoma zanimljivo ljeto u Minhenu i da će Bavarci biti glavni na evropskom tržištu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti