Španski velikani veliki su favoriti u utakmicama osmine finala i biće pravo čudo ako ih neko uspije izbaciti iz takmičenja do same završnice (Foto: EPA)

Favoriti dobro prošli

Održan žrijeb osmine finala Kupa Kralja

Midhat Šljivak

Žrijeb osmine finala španskog Kupa Kralja održan je danas, a u ovom dijelu takmičenja gledaćemo nekoliko zanimljivih ogleda.

Aktuelni pobjednik ovog takmičenja Barcelona za protivnika će imati ekipu Levantea. U prvom meču Katalonci će gostovati u predgrađu Valencije, a revanš je na rasporedu na Nou Campu.

Real Madrid je za protivnika dobio ekipu Leganesa, interesantno će svakako biti u duelu Athletic Bilbaa i Seville, a izazov je i pred madridskim Atleticom koji igra protiv Girone.

Prve utakmice osmine finala Kupa Kralja igraju se 9. januara, a uzvrati su na rasporedu sedam dana kasnije (16. januar).

#SúperSorteo

Así quedan los octavos de final de la #CopaDelRey.

¡Gracias por acompañarnos! pic.twitter.com/bDuKlQUQCE

— RFEF (@rfef) December 13, 2018

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.