Igraču Bayera će izbor novog tima biti najteži mogući zadatak
Sjajni mladi fudbaler je već upisao i dva nastupa za reprezentaciju Njemačke i predviđa mu se zaista velika karijera (Foto: EPA)

Interes evropskih velikana za Havertza

Igraču Bayera će izbor novog tima biti najteži mogući zadatak

M. Šljivak

Mladi fudbaler Bayera iz Leverkusena Kai Havertz (19) na stolu ima dvije velike ponude, pa će mu izbor novog tima biti itekako veliki problem.

Iako ima samo 19 godina Havertz igra sjajno u ovoj sezoni, a svojim igrama na mjestu ofanzivnog veznjaka je privukao veliku pažnju evropskih bogataša.

Tako su za njega na adresu Apotekara iz Leverkusena stigle dvije ponude i to ne bilo kakve. Žele ga Barcelona i Manchester City i ovaj 19-godišnji momak će imati zaista težak izbor ako se odluči napustiti klub.

Njegova aktuelna cijena na tržištu je 55 miliona eura. Sigurno je da će rukovodstvo tima iz Leverkusena sasvim sigurno tražiti i više novca, koji naravno ni Barceloni, a pogotovo Manchester Cityju nije problem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Havertz ove sezone igra zaista odlično. Odigrao je ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima i upisao je sedam pogodaka i šest asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi