Pires jasno poručio Barceloni

"Uvijek bih izabrao Dembelea ispred Neymara jer takav potencijal još nisam vidio"

Endin Čaušević

Iako ima problema s disciplinom Ousmane Dembele je pokazao ove sezone da Barcelona itekako može računati na njega i da se radi o veoma dobrom igraču.

Katalonci su prije godinu dana platili skoro 140 miliona eura za ovog igrača, a Dembele je počeo pokazivati na terenu da se radi o izuzetno talentovanom igraču. Ipak, disciplina je nešto na čemu mora da poradi jer često kasni na treninge, no obećao je svojim saigračima da se to više neće ponavljati.

Dembele je u Barcelonu stigao kao zamjena za Neymara koji je otišao u PSG i mnogi misle da je Barca napravila odličan potez. Francuski igrač je već pokazao da je izuzetno talentovan i da je pred njim odlična budućnost ukoliko se maksimalno bude posvetio fudbalu.

Zanimljivu izjavu dao je nekadašnji igrač Arsenala, Robert Pires, koji je kazao da bi uvijek u svom timu prije birao Dembelea nego Neymara.

"Uvijek pričamo o Messiju, ali ovaj dečko je stvarno dobar. Mlad je i radi neke stvari u skladu svojih godina. Ukoliko se posveti svojoj karijeri siguran sam da će daleko dogurati. Itekako će pomoći Barceloni i to je već pokazao u ovim utakmicama protiv Espanyola i Tottenhama. Da moram birati izabrao bih ga ispred Neymara. Ima 21 godinu, igra s obje noge i strašno je brz. Takav potencijal još nisam vidio", rekao je Pires.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.