Održan žrijeb osmine finala Kupa Kralja
Španski velikani veliki su favoriti u utakmicama osmine finala i biće pravo čudo ako ih neko uspije izbaciti iz takmičenja do same završnice (Foto: EPA)

Favoriti dobro prošli

Održan žrijeb osmine finala Kupa Kralja

M. Šljivak

Žrijeb osmine finala španskog Kupa Kralja održan je danas, a u ovom dijelu takmičenja gledaćemo nekoliko zanimljivih ogleda.

Aktuelni pobjednik ovog takmičenja Barcelona za protivnika će imati ekipu Levantea. U prvom meču Katalonci će gostovati u predgrađu Valencije, a revanš je na rasporedu na Nou Campu.

Real Madrid je za protivnika dobio ekipu Leganesa, interesantno će svakako biti u duelu Athletic Bilbaa i Seville, a izazov je i pred madridskim Atleticom koji igra protiv Girone.

Prve utakmice osmine finala Kupa Kralja igraju se 9. januara, a uzvrati su na rasporedu sedam dana kasnije (16. januar).

#SúperSorteo

Así quedan los octavos de final de la #CopaDelRey.

¡Gracias por acompañarnos! pic.twitter.com/bDuKlQUQCE

— RFEF (@rfef) December 13, 2018

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi