Kraljevi na kraju mogu da zahvale belgijanskom golmanu za današnja tri boda koja su uz dosta muke osvojili (Foto: EPA)

Benzema pogodio za pobjedu

Courtois fantastičnim odbranama spasio Kraljeve protiv Raya

Midhat Šljivak

Real Madrid je večeras na Santiago Bernabeu u susretu 16. kola La Lige ugostio gradskog rivala Rayo Vallecano i na kraju je slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Trenutak odluke u ovom meču desio se već u 13. minuti kada je Lucas Vazquez fantastično uposlio Karima Benzemu, a francuski napadač pogađa protivničku mrežu za prednost od 1:0.

Mogao je Rayo odmah uzvratiti, ali je Velazquez promašio zicer sa samo pet metara. Uzvratio je Real preko Asensija, ali njegov udarac brani golman gostiju.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Toni Kroos, a njegov udarac u 36. minuti pogađa stativu i na odmor se otišlo rezultatom 1:0.

Nastavak meča donio je nekoliko pokušaja na obje strane. Nije Real blistao, Rayo je u nekoliko navrata bio također veoma opasan, a u nadoknadi meča su imali dvije velike šanse, ali ih je spasio Courtois.

Real je na kraju minimalno slavio i došao je do veoma važna tri boda kojim su zadržali priključak za Barcelonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 16. kolo:

Real Madrid - Rayo Vallecano 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.