Bundesliga, 15. kolo:

Borussia održava prednost, savladan i Werder

Borussia iz Dortmunda nastavila je seriju pobjeda u Bundesligi. Milioneri već neko vrijeme ne znaju za poraz, suvereno čuvaju vrh tabele, a novi trijumf ostvarili su nad Werderom slavivši sa 2:1 u sklopu 15. kola.

Žuto-crni su od prve minute krenuli autoritativno, s puno udaraca i šansi, a bedem gostiju probili su nakon 20 minuta igre kada je mrežu Werdera zatresao Alcacer. Samo sedam minuta kasnije pao je novi gol, ponovo u mreži Werdera, za koji se pobrinuo Reus kojem je prethodno asistirao Sancho.

U nastavku je uslijedio nešto bolji tempo gostiju iz Bremena, koji su u 35. minuti preko Krusea uspjeli da smanje prednost, ali to je, ispostavit će se, bilo sve što su napravili u ovom meču.

U drugom poluvremenu pogodaka nije bilo, Borussia je uspjela sačuvati prednost i opravdati ulogu favorita protiv Werdera. 

Nakon nepunih 15 kola Borussia je lider s devet bodova više u odnosu na Bayern i Borussiju M'Gladbach, dok je Werder na devetom mjestu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Borussia - Werder 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.