Club Brugge pomogao Borussiji

Liga prvaka, grupa A

Club Brugge pomogao Borussiji

U grupi A Lige prvaka prolaz u narednu fazu takmičenja, očekivano, izborili su Borussia i Atletico Madrid.

Borussia je na gostovanju kod Monaca opravdala ulogu favorita i bez većih problema slavila rezultatom 2:0, što je Milionerima, zbog kiksa Atletica, bilo dovoljno da osiguraju prvo mjesto u grupi.

Da će Monaco teško izbjeći poraz bilo je jasno već na startu utakmice. U 15. minuti Borussiju je u vodstvo doveo Guerreiro, a isti igrač je u finišu utakmice, tačnije dvije minute prije kraja, uspio povisiti na 2:0 i postaviti ujedno konačan rezultat u Kneževini.

Atletico je, s druge strane, unatoč boljoj igri i terenskoj dominaciji osvojio 'samo' bod na gostovanju kod Club Bruggea (0:0). Zbog bolje gol razlike Borussia, koja ima 13 bodova kao i Madriđani, završila je takmičenje u grupi na prvom mjestu, treći je Club Brugge, a posljednji Monaco čiji evropski put je večeras završen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cako
Nije zbog bolje gol-razlike, nego zbog boljeg skora u međusobnim utakmicama!
9 0
niko nikovic
valjda zbog boljeg međusobnog je borusija zavrsila prije atletika
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi