Zagrebački tim je dominirao u prvom dijelu sezone i zasluženo na pauzu idu sa prvog mjesta na tabeli (Foto: EPA)

Dinamo savladao Hajduk

Kadzior majstorijom riješio veliki hrvatski derbi!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo pobijedio je večeras u najvećem derbiju hrvatskog fudbala na Maksimiru splitski Hajduk rezultatom 1:0.

Aktuelni prvak Hrvatske je ušao kao veliki favorit, ali očekivano, utakmica je bila jako teška i na kraju je postignut samo jedan gol.

Nije se moglo uživati u posebno lijepom fudbalu, iako je počelo dobro po domaće. Nakon samo 30 sekundi Amer Gojak je fantastično probio po desnoj strani, ubacio je za Petkovića, koji promašuje zicer.

U 29. minuti nova šansa za domaće. Šitum je proigrao Gojaka, bh. fudbaler izlazi sam pred golmana Josipa Posavca, ali čuvar mreže Hajduka fantastično brani i spašava svoj tim.

Splićani su preko Jaira šest minuta kasnije u šansi, ali njegov udarac nakon dobrog prodora sigurno hvata Livaković i na odmor se otišlo bez golova.

Otpor Hajduka slomljen je u 49. minuti. Poljak Damian Kadzior je prekrasno pogodio sa 25 metara iz slobodnjaka i doveo je Dinamo u vodstvo od 1:0.

Nakon gola nije se previše vidjelo pred oba gola. Bilo je nekih pokušaja koji su bili preslabi da bi promijenili rezultat i ostalo je do kraja 1:0 za Dinamo koji na pauzu odlazi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Osijek.

Amer Gojak je odigrao kompletan meč, Luka Menalo je ušao u 90. minuti, dok je Izet Hajrović meč odgledao sa klupe.

HNL, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo - Hajduk 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.