Bavarski velikan je prošao kroz težak period. Sve je to uspio da preživi i trener Niko Kovač i Bayern igra sve bolje i bolje (Foto: EPA)

Nakon dobrih igara

Svi su u Bayernu uvjereni: Nije kraj prvenstva...

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je jučer u Hannoveru nastavio seriju jako dobrih igara.

Slavili su Bavarci sa 0:4 i potvrdili su da je kriza u kojoj su bili iza njih, a predsjednik kluba Uli Hoeness tvrdi da je nakon serije dobrih rezultata atmosfera unutar kluba opuštena.

"Trener je maksimalno opušten, a takva je i trenutna situacija u klubu. Kriza koju smo imali je iza nas, a ako odradimo dobro i posljednje dvije utakmice ove godine, možemo proslaviti Božić u miru. Nadam se da ćemo nakon pauze ponovo napasti", rekao je Hoeness.

Fudbaleri Bayerna Leon Goretzka i Joshua Kimmich uvjereni su kako mogu do titule prvaka, iako za Borussijom trenutno zaostaju devet bodova.

"Čak i sa devet bodova minusa, sve je još uvijek otvoreno. Nadamo se pobjedničkom nizu i padu Borussije", rekao je Leon Goretzka.

Kimmich je samo kratko dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvijek sam vjerovao i uvijek ću vjerovati u osvajanje titule".

Bayern je očigledno ušao u period dobre atmosfere i ako tako ostane Borussia će imati veliku konkurenciju, iako je razlika u bodovima poprilično velika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.