Brazilac na meti bivšeg kluba

Ibra ne dolazi u Milan, ali se vraća Pato?

E. Čaušević

Brazilski napadač Alexandre Pato već dvije sezone nastupa u kineskom Tianjin Quanjianu, ali pojaveli su se špekulacije da bi se mogao vratiti u Evropu.

Nedavno su se pojavile špekulacije da bi se Zlatan Ibrahimović mogao vratiti u Milan nakon sezone u MLS-u, no švedski napadač je to demantovao i poručio da ostaje u Sjedinjenim Američkim Državama. Rossoneri očito žele u januaru dovesti pojačanje u napadu i okrenuli su se sada još jednom bivšem igraču.

Radi se o Patu koji već dvije godine igra u Kini, a s Milanom se povezivao i prošle zime. Brazilac s kineskim klubom ima ugovor do kraja 2019. godine i navodno Milan je spreman da ga kupi, ali pod jednim uslovom.

Rossoneri su ostvarili kontakt s Patom koji nema ništa protiv povratka u ovaj tim, no da bi se to ostvarilo morat će pristati na smanjenje plate. Naime, trenutno ovaj 29-godišnji napadač u Kini godišnje inkasira oko devet miliona eura.

Pato je u Milanu proveo šest sezona i uspio je postići 63 gola u dresu ovog kluba s kojim je osvojio i Scudetto. U Kini je odigrao 59 utakmica i postigao 36 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.