Milan neće otkupiti Higauinov ugovor, Pipita ide na Otok?
(Foto: EPA) Gonzalo Higuain je ove sezone postigao sedam golova u 16 utakmica u dresu Milana

Šta je sljedeće za Argentinca?

Milan neće otkupiti Higauinov ugovor, Pipita ide na Otok?

Više italijanskih medija tvrdi da Milan neće iskoristiti opciju otkupa ugovora Gonzala Higuaina od Juventusa. Podsjetimo, Higuain je ljetos stigao na posudbu vrijednu 18 miliona eura, a Rossoneri imaju opciju otkupa njegovog ugovora na kraju sezone za dodatnih 36 miliona.

Sama cijena koju bi Milan morao platiti za otkup Higauinovog ugovora se čini poprilično visokom, a nakon vijesti o posljednjim UEFA-inim sankcijama za Rossonere, čini se da gotovo nema šanse da će "Pipita" i sljedeće sezone nositi crveno-crni dres.

UEFA je, podsjetimo, blokirala 12 miliona eura prihoda Milana od ovosezonskog izdanja Lige Evrope, a naređeno je i da Rossoneri moraju ekipu "srezati" na 21 igrača za naredne dvije sezone. Također, ukoliko Milan ne poravna račune do 2021. godine zabrana učestvovanja u evropskim takmičenjima će stupiti na snagu.

Zbog svega navedenog Milan nije zainteresovan trošiti veliki novac za igrača koji je ovog mjeseca napunio 31 godinu, a pojedini italijanski mediji poput Rai Sporta tvrde da bi Higuainova posudba mogla biti i skraćena kako bi Rossoneri što prije "skinuli sa grbače" isplaćivanje njegove plate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se to desi, Higuain bi, navodno, mogao put Engleske i Chelseaja u kojem bi ponovo udružio snage sa Sarrijem, trenerom pod čijom je palicom igrao u Napoliju. Također, špekuliše se da bi Chelsea u tom slučaju uključio Alvara Moratu u transfer.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi