Milanu nije dovoljno dobar, a sada ga želi Barcelona

Andre Silva "eksplodirao"

Milanu nije dovoljno dobar, a sada ga želi Barcelona

E. Čaušević

Portugalski napadač Andre Silva na ljeto 2017. godine iz Porta je stigao kao veliko pojačanje u Milan, no na San Siru se nije naigrao.

Andre Silva je u prvoj sezoni u Milanu većinom sjedio na klupi za rezerve iako je klub za njega izdvojio čak 38 miliona eura. No, očito je da Rossoneri nisu imali strpljenja s njim i ljetos su ga poslali na posudbu u Sevillu gdje je Silva "eksplodirao".

Ovaj 23-godišnji napadač u dresu Seville u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 21 utakmicu i uspio je postići devet golova, od čega čak osam u La Ligi na 14 utakmica. Sevilla je odlučna da otkupi njegov ugovor, no čini se da bi Milan mogao dobiti bolju ponudu.

Španski mediji prenose da je interes za Silvu pokazala Barcelona koja lagano traži zamjenu za Luisa Suareza. U Barci vjeruju da bi Silva bio odlična zamjena za Urugvajca jer ima jako sličan stil kao napadač Barcelone. No, Sevilla ima prednost u kupovini i sigurno da će dobro razmisliti u svom potezu.

Sevilla je posudbu ovog napadača platila četiri miliona eura, a ukoliko odluče da otkupe njegov ugovor morat će izdvojiti još 22 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Senad1222
nije da milanu nije dobar nego milan ima govno od trenera
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi