Mečevi četvrtfinala engleskog Liga kupa

Tottenham preko Arsenala do polufinala Liga kupa, dalje ide i Chelsea

Endin Čaušević

U velikom londonskom derbiju Tottenham je večeras kao gost pobijedio Arsenal sa 2:0 i tako se plasirao u polufinale engleskog Liga kupa.

Tottenham se uspio osvetiti Topnicima za poraz od prije nekoliko sedmica u Premiershipu, te ih izbaciti iz Liga kupa. Gosti su do prednosti na Emiratesu stigli u 20. minuti kada je grešku odbrane domaćeg tima iskoristio na najbolji način Son koji je pogodio za 0:1.

Arsenal je do kraja prvog poluvremena pokušao doći do izjednačenja. Topnici su imali nekoliko odličnih šansi, no okvir gola je spasio gostujući tim. Domaći su s napadima nastavili i u drugom dijelu, dok je Tottenham čekao šanse iz kontri.

Gosti su to dočekali u 60. minuti kada je Harry Kane fantastično asistirao da Dele Allija koji maestralno pogađa za 0:2. Iako je Arsenal napadao svim silama do kraja rezultat se nije mijenjao, te su gosti prošli dalje.

Plasman u polufinale Liga kupa teže od očekivanog ostvario je i Chelsea koji je s minimalnih 1:0 bio bolji od Bournemoutha. Odlučujući trenutak ove utakmice desio se u 84. minuti kada je Eden Hazard postigao jedini gol i tako odveo svoj tim u polufinale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.