Sve je spremno za spektakl: Poznati sastavi Arsenala i Tottenhama

Novi okršaj ljutih rivala

Sve je spremno za spektakl: Poznati sastavi Arsenala i Tottenhama

Endin Čaušević

Veliki londonski derbi između Arsenala i Tottenhama igra se večeras na Emiratesu u okviru četvrtfinala engleskog Liga kupa.

Arsenal i Tottenham su prije nekoliko sedmica odigrali fantastičan meč u Premiershipu kada su Topnici slavili sa 4:2. Sigurno je da se igrači Tottenhama žele osvetiti i nastaviti svoj put u pohodu na osvajanje trofeja Liga kupa.

Do početka utakmice na Emiratesu ostalo je manje od 15 minuta, a Emery i Pochettino su saopštili sastave. Emery ima dosta problema u odbrani s povredama igrača i primoran je da na štopera stavi Granita Xhaku, dok će braniti Peter Cech.

S druge strane, i Pochettino je napravio nekoliko promjena, a sigurno najveća je da je Harry Kane ostao na klupi. Također, od prve minute na golu gostiju je rezervni golman Gazzianga.

Arsenal: Cech, Maitland-Niles, Sokratis, Xhaka, Monreal, Torreira, Guendouzi, Ramsey, Iwobi, Mkhitaryan, Aubameyang.

Tottenham: Gazzianga, Rose, davies, Alderweireld, Trippier, Winks, Sissoko, Lucas Moura, Eriksen, Alli, Son.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti