Njemačka Bundesliga

Sancho i Reus za novu veliku pobjedu u Dortmundu, BVB odlazi na +9

Edmir Škorić

U susretu 17. kola njemačke Bundeslige u Dortmundu su snage odmjerile dvije Borussije, a slavila je domaća (2:1).

Borussia (D) je neočekivano u srijedu poražena u gostima kod Fortune u Dusseldorfu, ali se večeras iskupila navijačima i ostvarila pobjedu kojom se učvrstila na prvo mjesto.

Ova pobjeda donosi Borussiji plus devet u odnosu na večerašnjeg rivala i ekipu Bayerna, koja istina ima utakmicu manje, pošto sutra gostuje u Frankfurtu kod Eintrachta.

Milioneri su do vodstva stigli u 42. minuti, kada je mladi Englez Jadon Sancho nakon lijepe akcije i asistencije Goetzea pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U samoj završnici prvog dijela Kramer zabija gol za 1:1. U nastavku meča još jedan gol, a junak domaćina bio je Marco Reus uz novu asistenciju Goetzea.

Još jedna lijepa akcija Dortmunđana i novi pogodak Reusa, te nova tri boda Borussije koja bi možda mogla da napravi malu senzaciju i da osvoji Bundesligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.