Prvi poraz Dortmunda, Ibišević igrao 15 minuta u remiju Herthe

Bundesliga,

Prvi poraz Dortmunda, Ibišević igrao 15 minuta u remiju Herthe

Fudbaleri Borussije Dortmund doživjeli su večeras prvi poraz u ovoj sezoni Bundeslige.

Bolji od Milionera bili su igrači Fortune Dusseldorf koji su u susretu 16. kola slavili na domaćem terenu sa 2:1 te su na taj način pobjegli iz opasne zone.

Fortuna je povela u 22. minuti golom Lukebakija, a na 2:0 je povisio Zimmer u 56. minuti. Počasni gol za goste iz Dortmunda je postigao Paco Alcacer devet minuta prije kraja susreta. Do kraja meča Dortmund je učinio sve da dođe barem do boda, ali nije uspio.

Bio je ovo prvi ovosezonski poraz za Dortmund koji svejedno ostaje lider na tabeli sa 39 osvojenih bodova, odnosno šest više od Monchengladbacha koji je nešto ranije u toku dana porazio Nurnberg sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim večerašnjim susretima Hertha i Augsburg su podijelili bodove odigravši 2:2, dok je Wolfsburg porazio kući Stuttgart sa 2:0. Vedad Ibišević je u dresu Herthe odigrao posljednjih 15 minuta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi