Napustio Plemiće

Zrinjski ostao bez najboljeg igrača: Bilbija karijeru nastavlja u Južnoj Koreji

Endin Čaušević

Nemanja Bilbija već nekoliko sezona je jedan od ponajboljih igrača mostarskog Zrinjskog.

Nekadašnji napadač Sarajeva u Zrinjski je stigao početkom 2016. godine iz Splita što se pokazalo da je pun pogodak Plemića. Bilbija je ubrzo postao jedan od najboljih igrača Zrinjskog s kojim je stigao do tri uzastopne titule prvaka Bosne i Herccegovine.

Bilbija je i u ovoj sezoni pokazao svoje kvaliteta i na 16 utakmica Premijer ige BiH postigao je čak 14 golova i dodao tri asistencije. Ipak, došlo je vrijeme za rastanak jer je Zrinjski zvanično potvrdio da će Bilbija karijeru nastaviti u Južnoj Koreji u dresu Gangwona.

"HŠK Zrinjski službeno potvrđuje transfer Nemanje Bilbije u južnokorejski Gangwon FC. Dva kluba potpisali su ugovor o transferu, dok bi Bilbija potpis na ugovor trebao staviti nakon liječničkih pregleda u Južnoj Koreji. Iza Bilbije su tri iznimno uspješne godine u Mostaru te mu se najiskrenije zahvaljujemo na svemu što je napravio za naš klub", saopštio je mostarski klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.