Kraljevi su danas po četvrti put osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo i ovo im je treća uzastopna titula najboljeg tima na svijetu

Kraljevi sigurni protiv Al Aina

Real Madrid je ponovo prvak svijeta!

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida su u Abu Dhabiju u finalu Svjetskog klupskog prvenstva s 4:1 pobijedili Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Real Madrid je bio veliki favorit na ovom turniru u Abu Dhabiju i na kraju je opravdao tu ulogu, te bez većih problema stigao do novog trofeja.

Već u 14. minnuti Luka Modrić postiže lijep gol za vodstvo Kraljeva, mada su prethodno igrači Al Aina imali stopostotnu šansu, a Sergio Ramos je u toj situaciji s linije spasio Real.

Do 60. minute su igrači koje je predvodio hrvatski stručnjak Zoran Mamić uspijevali da odole napadima kraljevskog kluba, no onda je Llorente u 60. minuti zakucao loptu u mrežu za 2:0.

U 79. minuti asistencija Modrića i pogodak Sergija Ramosa, a tek je u 86. minuti Shiotani postigao utješni gol za Al Ain. Konačnih 4:1 postavlja Nader autogolom u nadoknadi.

Ovo je Realu bio treći uzastopni naslov, a prethodno su u finalima pobjeđivali Gremio prošle i Kashimu pretprošle godine. Ovo je ukupno četvrti trofej Reala i sada je iza sebe ostavio Barcu koja ima tri naslova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.