Solari se nadao do zadnjeg trena, ali Asensio ipak neće igrati u finalu

Povreda je učinila svoje

Solari se nadao do zadnjeg trena, ali Asensio ipak neće igrati u finalu

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas igraju protiv Al-Aina finale Svjetskog klupskog prvenstva gdje brane titulu prvaka svijeta.

Kraljevski klub do finala je došao pobjedom protiv Kashime, a u finalu su svi očekivali okršaj protiv River Platea. Ipak, Argentinci su u šokantnom polufinalu ispali od Al-Aina kojeg s klupe predvodi hrvatski stručnjak Zoran Mamić.

Finalna utakmica igra se danas od 17:30 sati, a jasno je da je Real veliki favorit u ovom meču. Ipak, Santiago Solari je saznao veoma loše vijesti pred današnju utakmicu, a to su da neće moći računati na Marca Asensija koji ima problema s povredom.

Asensio je povredu zadobio na utakmici protiv Kashime kada je morao napustiti teren, no Solari se nadao da bi mogao biti spreman za finalni meč. Ipak, iz kraljevskog kluba saopštili su danas da Asensio neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Real nema sanse.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti