Bayern je bio u određenoj rezultatskoj krizi, no sada je u fantastičnoj seriji pobjeda i čini se da su ga prerano otpisali

Bavarci vezali još jednu pobjedu

Bavarski div se probudio i očigledno je jako ljut, pa je večeras stradao Eintracht

Edmir Škorić

U derbiju 17. kola njemačke Bundeslige Bayern je u Frankfurtu slavio s 3:0 protiv Eintrachta.

Bayern se na vrijeme probudio i ima pet uzastopnih pobjeda u Bundesligi i ovo je bio četvrti meč u nizu u kojem Bavarci nisu primili gol.

S današnja tri boda zadržali su korak za vodećom Borussijom Dortmund, koja je u petak u derbiju bila bolja od Borussije Moenchengladbach.

Iako je Frankfurt dobro otvorio meč, Bayern je nakon sjajne akcije stigao do vodstva, a strijelac za goste iz Minhena bio je iskusni Franck Ribery u 35. minuti poslije upošljavanja od strane Roberta Lewandowskog.

Bayern je ostatak meča mirno kontrolisao situaciju na terenu, da bi iskustvo i kvalitet Riberyja došli na vidjelo u 79. miuti, pa je Francuz večeras riješio derbi i apsolutni je junak utakmice.

Konačnih 3:0 postavio je Rafinha u 90. minuti nevjerovatntim golom. Iako je vjerovatno želio da centrira, na kraju je zabio gol.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada igrači idu na pauzu, a Bayern u narednom kolu tek 18. januara igra protiv Hoffenheima, dok Eintracht dočekuje Freiburg dan kasnije.

Bundesliga, 17. kolo:
Frankfurt - Bayern 0:3 (Ribery 35, Rafinha 90)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.