Werner ne treba da se brine: Dobio je ponude koje je čekao i imaće slatke muke
Werner je za Leipzig upisao ukupno 97 nastupa, 54 gola i 20 asistencija. U reprezentaciji Njemačke ima 23 nastupa i devet golova (Foto: EPA)

Bira između dva velikana

Werner ne treba da se brine: Dobio je ponude koje je čekao i imaće slatke muke

M. Šljivak

Napadač RB Leipziga Timo Werner (22) odlučio je napustiti ovaj klub.

Sjajni 22-godišnji napadač je jasno poručio da ima namjeru krenuti dalje i u veće izazove, a na stolu su mu navodno dvije zaista odlične ponude.

Jedna je od minhenskog Bayerna koji je jedini tim u Njemačkoj za kojeg bi Werner još igra, a pored Bavaraca za njega se interesuje i ekipa Liverpoola.

"U Leipzigu sam proveo veoma lijepe dvije i po godine, pa mi je taj klub i dalje u najužem izboru za nastavak karijere. Ali tamo su i drugi klubovi. Ako zaista želim ostati u Njemačkoj, u obzir dolazi samo jedan klub", rekao je Werner aludirajući na Bayern.

Bavarci pokazuju interes za ovog fudbalera. Ipak, konkurenciju imaju u Liverpoolu kojeg predvodi Jurgen Klopp i koji je dobro upoznat sa kvalitetima reprezentativca Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju bi mogla odlučiti novčana ponuda klubova prema Leipzigu. Werner je spreman za odlazak i za novi početak negdje drugo.

Ove sezone je Timo Werner sa deset golova u Bundesligi, zajedno sa Marcom Reusom, najefikasniji njemački fudbaler u prvenstvu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi