Legendarni pjevač

Mišo Kovač na koncertu u Splitu: Oprostite Hajduku!

Legendarni pjevač Mišo Kovač koji je svojevremeno prodavao više ploča nego što je Jugoslavija imala stanovnika održao je još jedan veličanstveni koncert u Splitu.

U Spaladium areni okupilo se 12.000 njegovih fanova, a on je iskoristio priliku i dotakao se posrnulog splitskog kluba koji je posljednju titulu u Hrvatskoj osvojio davne 2005.

Nakon što je zakoračio na pozornicu hitom "Poljubi zemlju", Mišo se obratio publici:

"Oprostite Hajduku na svemu ove godine! Ovo neće trajati vječno, oprostite im, navijajte, podržavajte, rekao je Mišo.

"Ja znam klubove Hrvatske koji su krali Hajduka, ali on je bija i ostat će najbolji, bija je najbolji u sedam nekadašnjih republika, bit će opet"

Legendarni pjevač nerado svjedoči teškim trenucima njegovoga kluba, a prisjetio se kolika je ljubav vladala i kada je on bio dječak.

"Ja sam se 50-ih godina budio ranom zorom kako bih išao na utakmice u Split. A ako je Hajduk izgubio, nisam ni jeo od tuge. Majka me pitala što mi je, da nisam nešto bolestan. A ja sam joj odgovarao 'Mama, to ti je nešto gore od bolesti.'"

Mišo Kovač ranije je u više navrata, piše 24.sata, pozivao i na zajedništvo Hrvata, da prestanu tenzije i animozitet među navijačima Hajduka i Dinama...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.