Iza Okića je veoma dobra polusezona, a u crno-crvenom dresu pokazao zašto slovi za jednog od najboljih krilnih napadača u Premijer ligi

Moguća zamjena za Todorovića

Zrinjski zainteresovan za ponajboljeg igrača Čelika? · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Kako smo danas već pisali, na Bilinom polju trenutno je zimska pauza, te je jako malo informacija kada je u pitanju igrački kadar, odnosno odlazak ili dolazak igrača u Čelik.

Čelik je prvu polusezonu okončao na devetoj poziciji, a da Zeničani nisu imali nešto lošiji finiš, polusezonu bi završili u gornjem dijelu tabele. I pored toga, pojedini igrači Čelika dospjeli su u žižu javnosti, ali i interesovanje određenih klubova.

Kako saznaje SportSport.ba, aktuelni prvak Zrinjski bi u svojim redovima volio vidjeti krilnog napadača Ševku Okića, koji je u prvom dijelu sezone bio jedan od najboljih igrača kluba s Bilinog polja. Okić je u 18 utakmica za Zeničane postigao tri gola uz dvije asistencije, te se s razlogom može istaći da je ovaj bivši igrač Istre, Veleža, Sarajeva i Radnika imao dobru polusezonu.

Nedavno je u intervju za naš portal i šef struke Baka Slišković izjavio da bi u svojim redovima volio vidjeti igrača Čelika. Sigurno da ova priča ima smisla kada se zna da je Zrinjski ostao bez krilnog napadača Ognjena Todorovića, a upravo bi Ševko Okić sa svojim igračkim karakteristikama mogao zamijeniti pomenutog igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kontaktirali smo i nogometaša Čelika u vezi ovih navoda, ali on nije imao poseban komentar, osim da ima ugovor s Čelikom, te da postoji dug prema njemu, koji se nada da će se uskoro riješiti. Ipak ako se to ubrzo ne desi, Okić bi mogao raskinuti ugovor, te eventualno nastaviti karijeru u Zrinjskom ili nekom drugom klubu.

Nije Okić jedini igrač za kojeg postoji interesovanje određenih klubova iz Premijer lige i inostranstva, tu su još Ružić, Miletić,Vrhovac, Bevab, Jamak, Dedić i Jurina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.