Bilbija: Odlazim, ali znam da titula ostaje u Mostaru

Oproštajna poruka najboljeg igrača Zrinjskog

Bilbija: Odlazim, ali znam da titula ostaje u Mostaru

Najbolji fudbaler HŠK Zrinjski Nemanja Bilbija dogovorio je transfer u južnokorejski Gangwon FC, koji će uslijediti u januaru.

Bilbija je za Zrinjski nastupao posljednje tri godine i ostavio je neizbrisiv trag u mostarskom klubu, s kojim je osvojio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine. Ukupno je odigrao tačno 100 utakmica, postigao je 44 gola i ubilježio 26 asistencija.

Nemanja Bilbija se danas odlučio još jednom zahvaliti svim ljudima iz kluba, saigračima i navijačima, te im poželjeti sve najbolje u budućnosti. Sve to uz optimističnu poruku: "Znam da titula ostaje u Mostaru".

"Mostar. Tri godine. Moja druga kuća. Da, moram napraviti još jedan korak, otputovati u Južnu Koreju i potpisati ugovor, ali vjerujem da će biti sve u redu. Velika hvala Danku Šulenti i svim ljudima iz kluba, kao i svim igračima i trenerima s kojima sam dijelio svlačionicu. Posebna hvala navijačima. Sve smo dali i sve sam dao da budu sretni ove tri godine. Mislim da sam uspio u tome pa mogu otići punog srca i sretan, ali samo do jednog dana kada ću, vjerujem, opet obući dres ovog kluba. Hvala na svemu i sretno u drugom dijelu. Znam da titula ostaje u Mostaru", poručio je 28-godišnji fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Zrinjski se za novu titulu bori sa Sarajevom koje na polusezoni ima pet bodova više.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hr hb
Tako je majstore hvala na 3 uzastopne titule a i ove godine ce titula bit u rukama igraca zrinjskog...
64 104
samobordo1946
hoce kad se Tamara naguzi
67 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi