Menadžer Manchester Cityja

Guardiola: Trenirao sam mnoge igrače, ali Silva je jedan od najboljih

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola u razgovoru za britanske medije biranim riječima je govorio o Davidu Silvi.

Građani neko vrijeme ne mogu računati na Silvu koji je van stroja zbog problema sa tetivom, a sada kada se poslije dvije nedjelje pauze vratio trenažnom procesu, zadovoljstvo nije skrivao ni Guardiola.

Guardiola je govoreći o španskom nogometašu istakao, između ostalog, kako je Silva jedan od najboljih sa kojima je i sarađivao tokom dosadašnje karijere.

"Sarađivao sam sa mnogo dobrih igrača i u Bayernu i u Barceloni, ali Silva je definitivno na listi najboljih sa kojima sam sarađivao. Volim igrače koji izađu iz tih teških trenutaka u karijeri i kažu - Okej, vratio sam se", kazao je Guardiola.

U aktuelnoj sezoni Silva je za Manchester City postigao osam pogodaka i upisao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.