Zbog prijetnji je Fernandinho odlučio da više ne nosi dres Brazila
Fernandinho je bio dio tima koji je razbijen od Njemačke sa 7:1 na Mundijalu u Brazilu, a nije se proslavio ni ljetos protiv Belgije u četvrtfinalu SP-a u Rusiji

Potvrdio i selektor Tite

Zbog prijetnji je Fernandinho odlučio da više ne nosi dres Brazila

Edmir Škorić

Nogometaš Manchester Cityja Fernandinho odbio je da igra za Brazil zbog prijetnji koje su upućene njemu i njegovoj porodici.

Na kraju Svjetskog prvenstva Fernandinho je navodno dobio prijetnje, pa je porodici obećao da više neće nastupati za nacionalni tim.

Otkrio je to selektor Brazila Tite, rekavši da je "prvi igrač kojeg sam želio da vidim u ekipi poslije SP-a Fernandinho, koji je vanserijski igrač i daje sve od sebe".

"Posijle razgovora s njim, bilo mi je jasno da bih u timu imao nesrećnog igrača. Javnost je bila veoma okrutna prema njemu, a porodica mu je dobijala prijetnje. Zbog toga nije spreman da se vrati. Nadam se da će jednog dana biti drugačije", kazao je Tite.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bio je član selekcije koja je poražena od jemačke na Mundijalu u Brazilu sa 7:1, a protiv Belgije je ljetos u polufinalu u Rusiji postigao autogol.

Fernandinho je od 2013. godine u Cityju i na 181 meču positgao je 18 golova, dok je u dresu Brazila na 49 mečeva dao dva gola i jedan autogol.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crvenocrni
Kojeg li su to takmicenja Brazil i Belgija proslo ljeto igrali polufinale da mi je znat?
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti