Douglas Costa mijenja sredinu?

Počinje novi rat Uniteda i Cityja? I Guardiola poslao ponudu za sjajnog Brazilca

Nakon što su se prije nekoliko dana pojavile špekulacije da je jedna od glavnih meta Manchester Uniteda u januaru Juventusov Douglas Costa, sada stižu informacije da je i City napravio konkretan potez.

Navodno i Pep Guardiola želi vidjeti sjajnog krilnog fudbalera u svojim redovima, pa je City poslao konkretnu ponudu Juventusu i to u iznosu od 60 miliona eura.

Treba istaći da se špekuliše i da je Manchester United poslao ponudu, te da se radi o sličnoj cifi.

Podsjetimo, Douglas Costa je sa Guardiolom sarađivao u vrijeme kada je nosio dres Bayerna, a upravo je iz Bayerna i stigao u Juventus za ukupno 50-ak miliona eura.

Ove sezone se nije naigrao u dresu Stare dame, ali ga čelnici Juventusa, prema izvještajima italijanskih medija, ne žele prodati u januaru, pa su navodno odbili ponude manchestertskih rivala. Ipak, ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati i da li će se "rat" Cityja i Uniteda za Douglasa Costu nastaviti i sljedećeg ljeta, ukoliko njegov transfer ne bude realizovan ove zime.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.