City vodio, pa izgubio - Tottenham je sada drugi, a Liverpool ima +6
(Foto: EPA) Manchester City je upisao drugi vezani poraz u Premier ligi, sa druge strane - gradski rivali Građana se bude...

Pljušte golovi na Boxing day

City vodio, pa izgubio - Tottenham je sada drugi, a Liverpool ima +6

Boxing day kao i obično donosi pregršt uzbuđenja u Premier ligi, a nakon što su nešto ranije remizirali Fulham i Wolvehampton, odigrano je još šest utakmica 19. kola engleskog šampionata.

Lider na tabeli, Liverpool je sa 4:0 savladao Newcastle i to zahvaljujući golovima Dejana Lovrena, Mohameda Salaha, Xherdana Shaqirija i Fabinha. Lovren je doveo Redse u vodstvo u 11. minuti nakon što je zakucao loptu u gol Newcastlea, Salah početkom drugog poluvremena (48') udarcem sa bijele tačke povisio na 2:0, Shaqiri je pogodio u 79. minuti, a šlag na tortu stavio Fabinho pet minuta prije kraja.

Liverpool je današnjom pobjedom došao do 51 boda u Premier ligi.

Manchester City je danas ponovo kiksao. Drugi uzastopni poraz u Premier ligi Građani su upisali na gostovanju kod Leicestera.

Poveo je City golom Bernarda Silve u 14. minuti susreta, da bi samo pet minuta kasnije Albrighton poravnao rezultat.

Pokušavao je City doći do novog vodstva, ali nije uspijevao, ali je zato Ricardo Pereira uspio u 81. minuti zakucati loptu iza Edersonovih leđa za potpuni preokret i pobjedu Leicestera.

Da stvari budu gore za Građane, Fabian Delph je u 90. minuti zaradio crveni karton.

Nakon novog poraza i današnje pobjede Tottenhama Manchester City je ispustio drugo mjesto na tabeli i sada se nalazi na trećoj poziciji sa 44 boda, dok su Pijetlovi drugi sa bodom više. Liverpool sada ima +6 u odnosu na prvog pratioca.

Tottenham je odigrao još jednu sjanu utakmicu, pa je nakon razbijanja Evertona u prošlom kolu, danas razbijen i Bornemouth i to rezultatom 5:0.

Asmir Begović danas nije imao šanse protiv raspoloženih fudbalera Tottenhama, a sve je počelo u 16. minuti kada je Eriksen pogodio za 1:0. U 23. je Son povisio na 2:0, da bi u 35. Lucas Moura postavio rezultat prvog dijela, 3:0.

Harry Kane se upisao u strijelce u 61. minuti, dok je konačnih 5:0 postavio Son deset minuta kasnije.

Everton se od teškog poraza od Tottenhama u prošlom kolu oporavio ubjedljivom pobjedom na gostovanju kod Burnleyja, rezultatom 1:5.

Karamele su povele već u 2. minuti golom Mine, da bi nakon golova Dignea i Sigurdssona Everton u 22. minuti imao vodstvo od 0:3.

Gibson je u 37. minuti smanjio na 1:3, ali je Digne u drugom poluvremenu, u 71. minuti, povisio na 1:4. Konačnih 1:5 postavio je Richarlison u sudijskoj nadoknadi.

Manchester United i njegove zvijezde igraju kao preporođeni nakon odlaska Josea Mourinha, a danas su Crveni đavoli sa 3:1 savladali Huddersfield.

Nemanja Matić je postigao svoj prvi gol u ovoj sezoni Premier lige u 28. minuti današnjeg meča i tako doveo United u vodstvo.

Minimalnom prednošću Uniteda se otišlo na odmor, a onda je Paul Pogba sa dva gola u nastavku riješio sve dileme oko pobjednika. Gol za 2:0 je postigao u 64. minuti, da bi svoj drugi gol postigao u 78. minuti. Huddersfield je ublažio poraz u samom finišu preko Jorgensena.

Treba dodati i da su Crystal Palace i Cardiff remizirali bez golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 19. kolo:

Fulham - Wolves 1:1
Burnley - Everton 1:5
Crystal Palace - Cardiff 0:0
Leicester - Manchester City 2:1
Liverpool - Newcastle 4:0
Manchester United - Huddersfield 3:1
Tottenham - Bournemouth 5:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Waha
Liverpool ledi konkurenciju kao Velez u Federalki hahahahaha :)
21 5
NKZ1922
Topi se plastiko, topi
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi