Još jedan u nizu fudbalera koji je izgubio sve nakon što je imao možda čak i previše

Asamoah Gyan pred bankrotom

Bio je među najplaćenijim igračima svijeta, živio je u luksuzu, a sada mu je ostalo 600 funti

Midhat Šljivak

Profesionalni fudbaleri tokom karijere zarade ogroman novac, ali neki od njih postanu previše silni i jako brzo bogatstvo, koje troše na luksuz i provode, jednostavno nestane.

Asamoah Gyan je nekada važio za jednog od najplaćenijih fudbalera svijeta. Dok je nosio dres kineskog Shanghai SIPG-a (2015-2017), imao je sedmičnu platu od čak 227.000 funti sedmično. Uživao je u luksuzu, putovanjima i skupim automobilima, ali sada više nema ništa.

33-godišnji napadač je ostao bez ičega i prema njegovim navodima na računu ima još samo 600 funti. Također, Gyan već nekoliko mjeseci nije vidio ženu i troje djece, niti je s njima razgovarao. Navodno ne odgovara na pozive, jer je pokrenuo proces DNK analize kojom želi utvrditi da li su djeca zaista njegova.

"Pazi dobro koga hraniš. Shvati da će neki ljudi samo trebati energiju da te ugrizu nakon što ih nahraniš", poruka je koji je Gyan ostavio na Instagramu u novembru ove godine.

Gyan je trenutno član turskog Kayserispora, ali navodno ga klub ne plaća. Račun mu je gotovo potpuno prazan i iskusni fudbaler se nalazi u jako teškoj situaciji.

Reprezentativac Gane je evropsku avanturu počeo u Udineseu 2003. godine, a igrao je još za Modenu, Rennes, Sunderland, Al Ain, Shanghai i Shabab Dubai.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.