Oprostio se od dresa reprezentacije nakon SP

Da li će se Mandžo vratiti među Vatrene?

Vida o Mandžukiću: Teško ga je nagovoriti kad nešto odluči

Samir Mlaćo

Sjajni napadač Juventusa Mario Mandžukić odlučio je reći zbogom reprezentaciji Hrvatske nakon Svjetskog prvenstva. 

Vatreni su poraženi u finalu, a Mandžukić je rastužio naciju. Ipak, pojedini sada već bivši saigrači iz reprezentacije vjruju u njegov povratak. Domagoj Vida je bio jasan po tim pitanju u razgovoru za hrvatske medije.

Dobro ga poznajem, znao sam i ranije da će zaključiti reprezentativnu karijeru ako napravimo veliki rezultat. Da će se fokusirati više na klub. Mislim da je mogao ostati i pomoći nam. Bio bi nam od velike važnosti”, kaže Vida.

Ističe ipak da potajno nagovara popularnog Mandžu na povratak.

"To je njegova odluka, treba je poštivati. Uvijek kad se čujemo, ja mu i u zezanciji i ozbiljno govorim da se vrati, a neka ga probaju Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a nagovoriti ako već mene ne sluša. Ali čeka me težak posao, kad Mario nešto odluči, teško ga je nagovoriti. Vrlo težak posao", jasan je bio defanzivac Bešiktaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.