Mnogi timovi zimske pripreme počinju u Međugorju

U Međugorju u Sport Centru, raju za pripreme spremni za "novu sezonu"

E. Čaušević

Kao i svake godine tako će i početkom 2019. godine veliki broj klubova iz BiH i regiona formu za nastavak sezone brusiti u Sport Centru u Međugorju.

Bh. klubovi će imati još desetak dana odmora, a zatim počinju pripreme za proljetni dio sezone. Tradicionalno će većina bh. klubova prvi dio priprema odraditi u Hercegovini, a baza mnogim ekipama i ovaj put će biti Sport Centar u Međugorju koji pruža sjajne uslove ekipama. Vrhunski tereni, smještajni kapacitet, odlična kuhinja te domaćini kakvi se ne mogu sresti svugdje jednostavno "tjeraju" bh. klubove u Međugorje početkom svake godine.

Sport Centar je već godinama baza klubova iz cijelog regiona, a ono što je najvažnije jeste da se tereni nalaze u sjajnom stanju iako je u pitanju januar kada je veći dio BiH "zatrpan" snijegom. U Međugorju se tradiconalno priprema nekoliko premijerligaša, a u Sport Centru će početkom godine boraviti Željezničar, Zrinjski i Tuzla City.

Ovaj sportski centar ima veliki kapacitet da primi nekoliko ekipa, a veliki broj terena je jedna od najvećih prednosti. Sjajni uslovi omogućavaju ekipama da se pripremaju na najbolji način i bruse formu za drugi dio sezone. U Sport Centru su već spremni za dolazak klubova, a naravno kao i svake godine uslovi će biti na najboljem nivou.

Pored bh. ekipa u Sport Centru će se početkom 2019. godine pripremati Sutjeska i najvjerovatnije Budućnost iz Crne Gore, te nekoliko klubova iz Hrvatske iz Slovenije. Također, malo dalje od Međugorja će biti FK Sarajevo čija baza u prvom dijelu zimskih priprema će biti Ljubuški.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.