Dvojac iz Premijer lige pred novim angažmanom

Dogovor postignut, uskoro potpisi

Todorović i Blagojević pred potpisom za Osmanlispor

Samir Mlaćo

Turski drugogligaš Osmanlispor u narednim danima mogao bi dobiti dva pojačanja iz Premijer lige BiH. Naime, na pragu potpisa za ovu momčad su Ognjen Todorović i Jovan Blagojević.

Tačnije, ovaj dvojac se već nalazi u ovom klubu i prema pisanju turskih medija u narednim danima će i ozvaničiti saradnju.

Generalni menadžer Osmanlispora Cenk Karayel istakao je da je dogovor sa ovim dvojcem postignut, a da će ugovori biti potpisani kada i zvanično krene zimski prelazni rok, odnosno u prvim danima Nove godine.

Todorović u Tursku dolazi iz Zrinjskog, dok je Blagojević nastupao za Željezničar, a posljednji period nije bio u kombinaciji zbog suspenzije.

Osmanlispor se nalazi u drugom rangu turskog nogometa i trenutno zauzima šesto mjesto sa 29 osvojenih bodova. Dres ovog kluba ranije je nosio i Avdija Vršajević.

Treba dodati da će Zrinjski na ime obeštećenja inkasirati određeni iznos, dok pak Željezničar neće ništa s obzirom da su Plavi prije pola godine potpisali ugovor sa Blagojevićem na godinu uz dodatak da na polusezoni može pronaći angažman van granica naše zemlje bez obeštećenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.