HŠK Zrinjski: Kako poslije Bilbije i Todorovića?
Nemanja Bilbija nosio je u ovoj sezoni HŠK Zrinjski i pitanje je kako će Mostarci nadomjestiti njegov odlazak.

Ovaj dvojac bio je ključan za velike uspjehe mostarskog kluba

HŠK Zrinjski: Kako poslije Bilbije i Todorovića?

Zimska pauza i Božićni blagdani navijačima i simpatizerima HŠK Zrinjski nije donijela mnogo dobrih vijesti. Najbolji igrač Plemića i bez sumnje jedan od najboljih u PL Nemanja Bilbija svoju karijeru nastavit će u Južnoj Koreji, točnije u klubu Gangwon FC.

Kruna je to njegovih sjajnih igara u dresu Zrinjskog gdje je Bilbija ostavio jako velik trag i ostat će upamćen kao jedan od najboljih koji su ikada nosili dres ovog kluba. Da sve to ne bude dovoljno, prostrujila je vijest i da je sjajno krilo Ognjen Todorović pred vratima turskog drugoligaša Osmanlispora a po informacijama koje imamo potpis ugovora s Turcima samo je stvar trenutka.

Tako HŠK Zrinjski ostaje bez dva nogometaša koji su dali veliki, nemjerljivi obol velikim uspjesima iz prošlih sezona i ostaje bez igrača koje će biti jako teško nadomjestiti u svakom smislu. Zrinjski većim dijelom ove sezone nije igrao dobro. Loše je počelo sve još kada je Blaž Slišković uoči priprema objavio odlazak s trenerske klupe i kada je klub na njegovo mjesto doveo hrvatskog stručnjaka Antu Mišu.

Nije Miše bio jedini krivac za loš ulaz u sezonu. Bilo je tu i letargije među nogometašima i pojedinih utakmica na kojima nisu pružali ni dio svojih objektivnih mogućnosti. Kasnije je to Baka Slišković objasnio kao zasićenjem nogometaša. Ostaje žal za ispadanjem iz pretkola Lige prvaka od slovačkog Spartaka koji u dvomeču ničim nije pokazao da je bolji tim od Zrinjskog, ali Slovaci su se na kraju domogli grupne faze Europske lige što je za naše klubove i dalje nedosanjani san.

Na loše otvaranje sezone se navuklo i neuobičajeno mnogo ozljeda u redovima mostarskog kluba koji gotovo nijednu utakmicu u ovoj sezoni nije odigrao u najjačem sastavu. Nakon poraza u Zenici od Čelika Miše je postao prošlost a u klubu je obznanjeno da se Blaž Slišković ponovno vratio na klupu Zrinjskog što je dočekano s oduševljenjem među pristalicama mostarskog kluba jer, istini za volju, dolazak Ante Miše nije izazvao neko veliko oduševljenje u Mostaru, dapače. Sve je podsjećalo na dolazak jednog drugog Miše. Miše Krstičevića koji je nakon smjene Branka Karačića koji je u Mostaru bio omiljen potrajao tek nešto više od mjesec dana.

Baka je svojim povratkom donio bolje rezultate u PL, podigao ekipu, očito naviklu na njega i njegove metode rada iz letargije, no igra Plemića je i dalje patila. Valja tu i napomenuti da je Zrinjski od početka sezone pripreme i treninge radio bez kondicionog trenera jer je Eldin Jelešković koji je u proteklih nekoliko sezona bio zadužen za pripremu i kondiciju nogometaša Zrinjskog napustio klub i svoje usluge danas pruža FK Sarajevu.

Nemanja Bilbija u polusezoni je svojim pogocima i asistencijama donosio pobjede i bodove Zrinjskom čak i u utakmicama u kojima ih objektivno nije zaslužio. Ognjen Todorović možda nije bio na razini svojih igara iz proteklih sezona no i takav je bio jedan od onih koji je pravio razliku i poslije Bilbije sigurno bio najveća Sliškovićeva uzdanica. Ostaje pitanje kako i s kime nadoknaditi ove odlaske? Oba ova nogometaša su bila "domaći" što znači da će ih biti još teže nadomjestiti kada se zna da su svi domaći nogometaši uglavnom vezani čvrstim ugovorima sa svojim klubovima.

Može li Šovšić nadomjestiti Bilbijin odlazak?

U HŠK Zrinjskom se nadaju da će oporavak Damira Šovšića biti dovoljan da se nadomjesti Bilbija. Šovšić je na glasu kao sjajan nogometaš no premalo je toga odigrao i pokazao da bi se moglo reći da će njegovo uskakanje u Nemanjine kopačke riješiti sve probleme koje je otvorio odlazak najboljeg strijelca Premijer Lige.

Još od uzvratne utakmice pretkola Europske lige s Ludogoretsom u Širokom Brijegu kada je ozlijedio list Šovšić nije zaigrao za Zrinjski a pitanje je kako će i oporavljen moći nadomjestiti igrača u formi kakvoj je bio Bilbija. Odlazak Todorovića u klubu stvara potrebu da se dovede još jedan krilni nogometaš a po kuloarima se spominje dolazak Ševke Okića iza kojeg je odlična sezona u Čeliku, a i sam Blaž Slišković je u jednom od intervjua za SportSport.ba izjavio kako bi Okića volio vidjeti u dresu Plemića.

Više prigode bi na toj poziciji trebao dobiti i mladi norveški reprezentativac Eman Marković koji je u posljednjem kolu prvog dijela sezone svojim pogotkom osigurao pobjedu protiv Krupe i ostanak na snošljivih 5 bodova zaostatka za Sarajevom. Također, bilo bi i vrijeme da se čovjek koji je prošle godine dominirao u PL, Miloš Filipović probudi pošto je od početka nove sezone igrao u neprepoznatljivoj formi.

Jedan od nogometaša čije se ime spominjalo po kuloarima je ono Slobodana Milanovića krilnog napadača Krupe, no on je vezan ugovorom i takvog bi igrača valjalo i platiti. Ista stvar je i sa Nemanjom Anđušićem koji se također tiho i stidljivo spominjao, no 400.000 eura koliko Transfermarkt procjenjuje vrijednost ovog sjajnog nogometaša Mladosti je mislena imenica i za Zrinjski a i za ostale naše klubove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uprava Plemića je, mora se priznati, posljednjih nekoliko sezona radila dobar posao s pojačanjima, pa treba sačekati njihove poteze. Alfa i omega kluba Danko Šulenta sigurni smo ima opcije, no hoće li one biti dovoljne klubu da se domogne četvrte titule zaredom koja je početkom sezone apostorfirana kao cilj, ostaje da se vidi. Ne bi bila velika tragedija za Plemiće da se ove sezone ne osvoji titula jer se ne može vječno biti prvi.

Izlazak na europsku scenu ne bi trebao doći pod znak pitanja jer zaostatak Širokog, Želje i Slobode sugerira da bar to neće biti toliko veliki problem kao dostići ove sezone sjajno Sarajevo koje je osiguralo ostanke nekoliko ključnih nogometaša i može se reći već sada odradilo dobar prelazni rok.

Klub se u pauzi zasada zahvalio Toniju Joviću, Stefanu Bariću i Srđanu Staniću. Tri nogometaša od kojih je jedino Jović bio u ozbijnoj rotaciji a i on daleko od forme koja ga je krasila proteklih sezona. Izvjesno je da će biti još odlazaka i dolazaka a da li će sve to biti dovoljno da se nadomjesti rupa nastala odlaskom Bilbije i Todorovića pokazat će dani pred nama.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Đuka
"Mislili su neki, vec nas nece biti ni veselje svoje nisu znali kriti... ... Tko na tvrdoj stini svoju povist pise tom ne moze nitko proslost da izbrise varaju se i ne misle tako sto se krvlju brani, ne pusta se lako"
24 7
bugx
krahom aluminija krahirat ce i oni....
13 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti