Zvonko Pamić na meti bh. kluba

NK Široki Brijeg dovodi igrača koji je nekada igrao za Bayer Leverkusen?

Endin Čaušević

NK Široki Brijeg će očito biti veoma aktivan u zimskom prelaznom roku, a čini se da Ivan Krstanović i Ante Hrkać neće jedini pojačati ovaj tim.

Klub s Pecare želi dovesti ove zime nekoliko pojačanja kako bi u drugom dijelu sezone uspjeli ostvariti bolje rezultate. Već je poznato da će u Široki gotovo sigurno stići iskusni Ivan Krstanović i Ante Hrkać koji su već nastupali u dresu ovog tima.

Međutim, već sada je jasno da oni neće biti jedini koji će pojačati Široki. Navodno, na Pecaru bi u narednim danima trebao doći i Zvonko Pamić koji je nekada bio velika nada u Hrvatskoj. Bivši igrač zagrebačkog Dinama je igrao čak i za Leverkusen koji ga je kupio od Rijeke.

Ipak, Bayer ga je tada slao većinom na posudbe, a u tom periodu igrao je za Freiburg i Duisburg gdje je bio poprilično standardan. No, nakon epizode u Njemačkoj vratio se u Hrvatsku i potpisao za Dinamo.

No, nije ispunio očekivanja i karijera mu nije otišla u pravcu u kakvom se očekivalo. Počekom sezone kao slobodan igrač potpisao je za OFK Titograd, no u tom timu se zadržao samo pola godine, te će najvjerovatnije doći u Široko bez obeštećenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.