Solskjaer je na klupi Uniteda ostvario četiri pobjede iz isto toliko utakmica.

Sjajna igra i lagana pobjeda Crvenih đavola

Manchester još u transu nakon dolaska Solskjaera: Pao i Newcastle!

Manchester United je večeras nastavio sa briljantnim igrama otkad je ekipu preuzeo norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer.

Popularni Crveni đavoli su ostvarili i četvrtu pobjedu u nizu, a ovog puta su slavili na gosotvanju kod Newcastle Uniteda sa 2:0 u okviru 21. kola Premiershipa.

U uvodnih 20-ak minuta obje ekipe su imale svoje periode dominacije, ali većih šansi nije bilo. Do kraja prvog dijela Manchester je bio taj koji je više prijetio i pritiskao, ali ipak nije mogao do gola.

Sami početak drugog poluvremena je donio sličnu igru kao u prvom, a sve se promijenilo u 63. minuti kada je Solskjaer u igru poslao Lukakua. Samo 20 sekundi kasnije Belgijanac mu se odužio pogotkom za vodstvo svog kluba.

United je nakon toga zaigrao rasterećenije pa je u 80. minuti došao i drugi gol, a strijelac je na asistenciju Alexisa Sancheza bio Marcus Rashford.

Crveni đavoli su nakon četvrte vezane pobjede ostali na 6. poziciji sa 38 osvojenih bodova, a u narednom kolu će imati vrlo težak zadatak jer gostuju kod Tottenhama. S druge strane, Newcastle je na 15. poziciji sa samo dva boda više od opasne zone.

Treba reći i to da su Bournemouth i Watford u drugom susretu koji je počeo u istom terminu podijelili bodove odigravši 3:3.

Premiership, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle United - Manchester United 0:2

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.