Za sada je LeBron James jedini dobio više od milion glasova, a za sada imamo i zaista zanimljivu situaciju što se glasova tiče u obje konferencije

Prvi presjek glasova

Glasovi za All Star: LeBron ispred svih, Rose i Dončić bi mogli biti starteri

Midhat Šljivak

NBA All Star meč održat će se 17. februara u Charlotteu, a nakon prvog dijela glasanja imamo zaista interesantne rezultate.

Navijači u izboru mogu glasati za dva beka, te tri igrača koji igraju na pozicijama od tri do pet, a prvi glasovi koje je objavila NBA liga poprilično su zanimljivi.

Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James za sada ima najviše glasova od svih košarkaša. Jedini je dobio preko milion glasova, a ukupna brojka je za sada 1.083.363.

Po ukupnom broju glasova zatim slijedi igrač Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo sa 991.561 glasova, a Kyrie Irving je treći sa 910.329 glasova.

Na vrhu su također Luka Dončić i Derrick Rose. Luka je drugi, iza LeBrona Jamesa po glasovima za startera na visokim pozicijama na Zapadu i dobio je gotovo 680.000 glasova, a zatim slijedi Kevin Durant 20.000 glasova manje od Dončića.

Od bekova sa Zapada Stephen Curry je dobio nešto više od 793.000 glasova, a zatim je tu Derrick Rose sa gotovo 700.000 glasova i mogli bismo sjajnog beka nakon sedam godina ponovo gledati na All Staru.

Na istoku je za sada Greak Freak nepobjediv, a pozicije visokih igrača su gotovo osigurane jer uz njega mnogo veći broj glasova u odnosu na druge imaju Kawhi Leonard i Joel Embiid.

Što se bekovskih pozicija tiče iz Istočne konferencije Kyrie Irving je uvjerljivo prvi sa 910.000 glasova, a iza njega je legendarni Dwyane Wade sa nešto više od 409.000 glasova.

Bit će svakako interesantno vidjeti kako će se glasanje dalje razvijati, ali sigurno je kako je Luka Dončić na putu ka svom prvom All Star nastupu u prvoj sezoni, a vraća se i nikad prežaljeni Derrick Rose.

Format utakmice je isti kao i prošle godine

NBA liga je prošle godine promijenila format All Star utakmice. Pet startera se biraju iz obje konferencije (dva beka, tri visoka), a ostatak ekipe će birati kapiteni Istoka i Zapada. Kapiteni su igrači koji dobiju najveći broj glasova, a nakon što odaberu startere koji će igrati s njima, zatim će odabrati i igrače koji će šansu dobiti sa klupe.

Pored glavne utakmice All Star meč će također donijeti još dosta zanimljivosti. Tu su kao i uvijek takmičenja u zakucavanju, meč mladih nada NBA lige, takmičenje u vještinama i još mnogo toga...

Ovako izgledaju glasovi na Istoku i Zapadu za sada:


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.