Dallas želi patentirati nadimak za Luku Dončića

Matador hit u Americi

Dallas želi patentirati nadimak za Luku Dončića

E. Čaušević

Luka Dončić je ove sezone najveće otkriće u NBA ligi, a svojim partijama u dresu Dallas Mavericksa oduševljava ljubitelje košarke.

Dončić je bio treći pik na prošlogodišnjem NBA draftu od strane Atlante Hawksa, no u trejdu je otišao u Dallas. To je bio odličan potez za Slovenca koji je svojim partijama ostavio bez teksta američku javnost.

On je već sada jedan od najpopularnijih košarkaša u Americi, a to najbolje dokazuje činjenica da Dallas želi zaštiti njegov nadimak "The Matador" i "El Matador". Oni su već predali zahtjev u američki Ured za patente (USPTO) i vjerovatno će dobiti odobrenje.

U tom slučaju će Dallas biti vlasnik nadimka za Dončića, a u slučaju da Slovenac napusti Maverickse neće moći koristiti nadimak bez dozvole ovog kluba.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Koja glupost. J.... Ce ga cavani
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi