Dallas se poigravao, Dončić za 25 minuta ostvario double-double

Sjajni Slovenac...

Dallas se poigravao, Dončić za 25 minuta ostvario double-double

Luka Dončić odigrao je još jedan fenomenalan meč u NBA ligi.

Dončićev Dallas Mavericks u noći sa srijede na četvrtak je savladao Charlotte Hornets s 122:84, što je četvrta najuvjerljivija gostujuća pobjeda u klupskoj historiji, a tome je pridonio upravo Slovenac.

Naime, sjajni Dončić je došao do šestog double-double učinka u prvoj NBA sezoni tako što je za samo tri četvrtine ubacio 18 koševa i 10 skokova. I ne samo to, tome je dodao još četiri asistencije, iz igre je gađao 7/16, a trice 3/7.

Da će Dallas slaviti bilo je jasno već nakon prvog poluvremena. Prvu četvrtinu Dončić i društvo su riješili u svoju korist rezultatom 42:26, a do poluvremena nastavili su s efikasnom igrom u napadu, pa su na odmor otišli s prednošću od 24 poena razlike.

Nastavili su gosti dominirati i u drugom dijelu, ni u jednom momentu nisu dozvoljavali Hornetsima da ugroze njihovu prednost, a na kraju su sasvim zasluženo i slavili.

Uz Dončića, koji je igrao 25 poena, u pobjedničkom timu još su se istaknuli Smith sa 18, te Barnes sa 17 koševa, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Walker sa 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti