Košarkaš Houston Rocketsa James Harden igra zaista nestvarne utakmice ove sezone i to je ponovo pokazao protiv aktuelnih NBA prvaka (Foto: EPA)

NBA liga

Čudesni Harden uništio NBA prvake, neuspješan povratak Leonarda u San Antonio

Midhat Šljivak

Samo tri NBA utakmice odigrane su sinoć u NBA ligi, ali je ipak bila veoma uzbudljiva noć koju je začinio fantastični James Harden koji je vodio Rocketse do pobjede protiv Golden State Warriorsa.

Odigrali su Warriorsi i Rocketsi sjajan meč, a na kraju je ekipa iz Houstona slavila pobjedu nakon produžetka rezultatom 135:134.

Imali su aktuelni prvaci pobjedu u šaci. Vodili su šest razlike na minut prije kraja, ali su Rocketsi na Hardenovim krilima došli do izjednačenja 119:119, a promašili su i šut za pobjedu.

Produžeci su donijeli također sjajnu košarku. Pogodila su oba tima gotovo sve, a na sekundu prije kraja James Harden pogađa trojku za 135:134. Pokušao je Kevin Durant uzvratiti, nije pogodio i Houston je stigao do 22. pobjede u sezoni.

Harden je ponovo briljirao i ostvario je novi triple-double učinak. Ubacio je 44 poena, upisao je 15 asistencija i 10 skokova. Odličan meč je ponovo odigrao i Clint Capela koji je ubacio 29 poena i upisao je čak 21 skok.

Stephen Curry je sa druge strane ubacio 35 koševa, dok su Durant i Klay Thompson ubacili po 26.

San Antonio Spursi pobijedili su na svom parketu Toronto Raptorse 125:107.

Povratak Kawhija Leonarda u San Antonio nakon odlaska iz ovog tima nije prošao najbolje. Dobio je zvižduke sa tribina, a njegovi Raptorsi su bez većih problema poraženi u Texasu.

LaMarcus Aldridge je predvodio domaće sa 23 poena u ovom meču, DeMar DeRozan je protiv bivšeg tima imao triple-double učinak od 21 poena, 14 skokova i 11 asistencija, dok je Forbes dodao 20.

Leonard je na drugoj strani bio najefikasniji kod Raptorsa sa 21 ubačenim poenom.

Denver Nuggetsi su kao gosti savladali Sacramento Kingse 117:113.

Seriju odličnih igara nastavio je šuter tima iz Colorada Jamal Murray koji je ubacio 36 poena, a odličan je bio i Nikola Jokić sa 26 poena i 13 skokova. Na drugoj strani Buddy Hield je ubacio 29 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.